Carnea de peşte este un remediu pentru problemele de inimă şi menţine un nivel constant al glicemiei Peştele este unul dintre cele mai "curate" feluri de alimente. Este
Carnea de peşte este un remediu pentru problemele de inimă şi menţine un nivel constant al glicemiei
Peştele este unul dintre cele mai "curate" feluri de alimente. Este ingredientul-minune al oricărei diete sau regim alimentar. Bogat în proteine, cu un conţinut scăzut de grăsimi, carnea de peşte reprezintă o sursă excelentă de acizi graşi de tipul omega3.
Nutriţioniştii propun un consum regulat de peşte pe săptămână, indiferent de vârstă, pentru a combate o gamă largă de afecţiuni, de la cele întâlnite în copilărie la astm sau chiar cancer de prostată.
Cele mai sănătoase feluri în care se poate găti carnea de peşte sunt la cuptor, la grătar sau abur. Principala calitate a peştelui este conţinutul ridicat de acizi graşi omega3.
Nu se cunoaşte încă felul în care omega3 acţionează în prevenirea afecţiunilor cardiace, însă îi este recunoscută capacitatea de reducere a trigliceridelor şi a tensiunii arteriale, de prevenire a formării cheagurilor de sânge, dar şi acţiunea de antiinflamator şi de diminuare a bătăilor anormale ale inimii.
"Motivul pentru care acizii graşi de tipul omega3 sunt atât de indicaţi în alimentaţie, este faptul că aceştia nu se transformă în grăsime propriu-zisă.
Pe de altă parte, acizii prezenţi în carnea roşie se transformă în grăsime", explică dieteticianul Bijal Goradia. Chiar dacă se recomandă consumul de peşte săptămânal, există şi o precauţie: evitarea peştelui bogat în mercur.
Excesul de mercur afectează sistemul nervos, produce întârzierea vorbirii şi a mersului la copii, dureri musculare şi ale încheieturilor şi creşte riscul producerii unui atac de cord. Peştii cu un conţinut mare de mercur sunt mai ales speciile mai r