Relaxare, diversitate si entuziasm au fost cuvintele de ordine care au guvernat aceasta manifestare unde aproximativ 10 000 de persoane s-au reunit pe parcursul celor trei zile pentru a participa la cel mai inedit festival din Romania.
Si asta pentru ca muzica nu a fost motivul principal al participarii, ci un liant ce i-a unit pe cei ce pretuiesc natura asa cum a subliniat unul dintre artistii invitati, A.G.
Weinberger: „Dati-mi voie sa ii dau cuvantul singurei fiinte din univers, chitara mea, care acum incearca sa va vorbeasca pe o limba universala, unde nu exista pasapoarte, nu exista nationalitati, nu exista granite, ci exista o singura cetatenie, cea a pamantului nostru pe care traim, fara cianuri.
Eu nu am nimic impotriva sa vina sa ne dea joburi, dar in pamantul pe care eu m-am nascut nimeni nu baga cianuri, nimeni. Pentru ca am copii de crescut. Vor veni nepotii mei si ai vostri, vom bea apa de acolo si pentru asta nu avem voie.”
La aceasta editie, FanFest a insemnat atmosfera, delectare si curiozitate, toate acestea implinite cu ajutorul publicului ce a raspuns foarte receptiv la activitatile propuse pe durata celor trei zile: teatru, literatura, proiectii de documentare de mediu si prezentari pe subiecte actuale de ecologie.
„Consideram ca cea mai mare realizare pentru a acest an o reprezinta publicul prezent la eveniment, deschis si insetat de a cunoaste si de a fi activ.
Si am inteles ca efortul organizarii si cele cateva miracole necesare la fiecare editie pentru ca FanFest sa se intample nu ar fi fost complete fara dinamismul si implicarea artistilor, localnicilor, voluntarilor si participantilor” a declarat Tudor Bradatan, unul dintre organizatori.
Diversitatea activitatilor si cadrul natural, asemenea unui amfiteatru, au transformat acest eveniment intr-o mare agora publica u