OLT. Compania de Apă Olt are probleme la sediile secundare, care au început să fie controlate de autorităţile de mediu. Sediul din Potcoava al operatorului judeţean de apă şi apă uzată a fost sancţionat săptămâna trecută, cu indulgenţă, de Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu.
Instituţia din Potcoava a avut obligaţia să realizeze o serie de măsuri impuse de comisari încă dinainte de a deveni punct de lucru al operatorului judeţean. Termenul a fost însă depăşit. Comisarul-şef Florin Homorean a declarat că sediul secundar al operatorului trebuia să solicite şi să obţină autorizaţia de gospodărire a apelor, autorizaţia de mediu, trebuia să monitorizeze calitatea apelor uzate evacuate în pârâul Plapcea, să reactualizeze planul de intervenţie în caz de poluări accidentale şi să doteze unitatea cu mijloace şi materiale de intervenţie. Toate aceste măsuri, care arată că de fapt unitatea respectivă funcţionează în afara legii, trebuia cel puţin demarate până pe 1 iunie, termen stabilit cu ocazia unui control anterior. Comisarii au constatat că nu s-a schimbat nimic şi au aplicat un simplu avertisment…
Şeful comisariatului a spus că doar principalele oraşe din judeţ deţin toate aceste autorizaţii, planuri şi respectă legislaţia de mediu, referindu-se la Slatina, Corabia, Balş şi Caracal. Celelalte însă, care au avut servicii de apă şi canal organizate în cadrul primăriilor, nu le deţin.
Marinel Dobre, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Olt, a declarat că operatorul se află în stadiul de obţinere a avizelor şi autorizaţiilor de funcţionare a societăţii, atât pentru sediul central din Slatina, cât şi pentru sediile secundare. „Avem un an de la înfiinţare termen pentru obţinerea licenţei de la ANRSC. Asta presupune obţinerea tuturor avizelor şi autorizaţiilor. Acest proces a început deja, suntem în plină desfăşurare pentru obţinerea avizelor