Octavian Dumitrescu, de 59 de ani, s-a trezit in urma cu 2 ani ca nu mai este proprietarul locuintei in care traia. In vara lui 2005, barbatul a plecat la rude in Moldova, iar cand a revenit in Timisoara a aflat cu stupoare ca apartamentul, situat pe strada Teatrului nr. 4, i-a fost vandut. Barbatul spune ca la data de 9 iunie 2005, un individ neidentificat s-a folosit de o carte de identitate falsificata, ce continea numele si datele lui Dumitrescu, s-a prezentat la un notar, iar in baza actului contrafacut a vandut apartamentul pentru suma de 8.000 de euro, dupa care a disparut fara urma. Timisoreanul pagubit s-a adresat justitiei si a cerut anularea contractului de vanzare-cumparare.
In instanta, au fost audiati martori care au confirmat ca adevaratul proprietar era plecat din oras la data cand a fost parafata vanzarea. Mai mult, o expertiza criminalistica dispusa in cauza a scos la iveala, fara dubiu, ca actul de identitate folosit la tranzactie era fals. Chiar noul proprietar a recunoscut ca nu Dumitrescu este persoana cu care s-a intalnit la notar pentru incheierea contractului. In aceste conditii, Judecatoria Timisoara i-a dat castig de cauza lui Octavian Dumitrescu si a constatat nulitatea absoluta a contractului.
Cauza a ajuns, insa, in recurs la Tribunalul Timis, unde situatia s-a schimbat radical. Pe considerentul ca noii proprietari au fost cumparatori de buna credinta, judecatorii au ignorat efectiv probele care demonstrau fara echivoc falsul si au decis sa mentina drept valabil contractul de vanzare-cumparare, incheiat prin frauda.
Mai mult, ei au dispus evacuarea lui Octavian Dumitrescu din propriul sau apartament. "Acum traiesc prin vagoane dezafectate din gara", spune Dumitrescu.
Omul asteapta acum o minune pentru a-si mai putea recupera proprietatea care i-a fost efectiv furata, chiar cu "girul" justitiei. Desi s-a adresat in