Doi profesori din Noua Zeelandă prefigurează că în 50 de ani maşinile vor fi coordonate prin satelit, fără a mai consuma combustibilii clasici. Un studiu recent despre modalităţile în care
Doi profesori din Noua Zeelandă prefigurează că în 50 de ani maşinile vor fi coordonate prin satelit, fără a mai consuma combustibilii clasici. Un studiu recent despre modalităţile în care milioane de oameni vor călători în viitor arată că automobilele vor putea merge singure şi vor fi coordonate mai curând de computere decât de persoane.
"Transport Communications", această nouă carte despre viitorul transporturilor scrisă de doi profesori din Noua Zeelandă, susţine că nanotehnologia, comunicarea prin satelit şi cipurile ar putea stopa problemele aduse de traficul tot mai intens care încurajează acţiunile teroriste şi creşterea preţului la carburanţi. Câteva dintre idei nu sunt departe de a deveni realitate, ceea ce mulţi dintre noi am citit în cărţile lui Issac Asimov ori în ale lui Ray Bradbury.
Chris Kissling, unul dintre autori, consideră că aglomeraţia de pe toate căile de transport şi schimbările de climă provocate de consumul de carburanţi fosili ar putea elimina transportul clasic. "Noi încercăm să-i facem pe oameni să privească un pic spre viitor, adică în următorii 50 de ani", a spus el.
Maşini colorate în funcţie de vreme
Estimările celor doi profesori arată că dimensiunile avioanelor şi vapoarelor vor fi mai mari, sateliţii vor ajuta computerele de bord ale vehiculelor, nanotehnologia ar putea ajuta la realizarea unor "haine deştepte" care să îmbunătăţească calităţile de a merge sau de a alerga ale oamenilor, precum şi pe cele de a căra cantităţi mult mai mari decât o pot face acum. Iar realitatea virtuală va permite oamenilor să nu se mai deplaseze pentru a ajunge la întâlnirile de afaceri.
Cum vor arată drumurile în viziunea ce