Un weekend de pescuit în Deltă, la nivel mediu, fie la răpitori ori la crap, ne poate „răpi“ din buzunar patru-cinci sute de lei. Un echipament nu foarte pretenţios mai costă şi el vreo 300 de lei. „Cu cinci sute de lei, ai putea cumpăra multe kilograme de peşte de la piaţă, fără prea mult efort“, ar cârcoti un profan în ale pescuitului. În zilele noastre, pescuitul înseamnă însă mult mai mult decât kilogramele de carne cu solzi pe care le po�
Un weekend de pescuit în Deltă, la nivel mediu, fie la răpitori ori la crap, ne poate „răpi“ din buzunar patru-cinci sute de lei. Un echipament nu foarte pretenţios mai costă şi el vreo 300 de lei.
„Cu cinci sute de lei, ai putea cumpăra multe kilograme de peşte de la piaţă, fără prea mult efort“, ar cârcoti un profan în ale pescuitului. În zilele noastre, pescuitul înseamnă însă mult mai mult decât kilogramele de carne cu solzi pe care le poţi îndesa într-o sacoşă mai mare. Adevăraţii pescari sportivi nici nu mai păstrează prada mică, mulţumindu-se cu o captură mult mai importantă – petrecerea timpului liber de calitate, în mijlocul naturii.
„De Deltă te îndrăgosteşti mai rău ca de o femeie frumoasă. În plus, ai garanţia unei linişti apăsătoare“, declară categoric pescarul Silviu Marin. Silviu, care lucrează într-un renumit magazin de profil, ne spune că alegerea echipamentului de pescuit se face, în primul rând, în funcţie de peştele urmărit.
Pescarii de Deltă se împart în două categorii: cei răbdători, care preferă peştele „paşnic“ precum crapul, şi cei mai aventuroşi, care „vânează“ răpitori. Pentru cumpărături, pescarul începător are la dispoziţie magazinele clasice şi chiar internetul. Cele mai mari magazine de profil sunt Gipo, acestea putând fi accesate şi online până la sfârşitul anului.
Răpitor