Chiar şi mâncarea pe care o considerăm sănătoasă poate provoca apariţia gingivitei sau a cariilor dentare. Câteva schimbări în comportamentul alimentar sunt exact ceea ce medicul ne Chiar şi mâncarea pe care o considerăm sănătoasă poate provoca apariţia gingivitei sau a cariilor dentare.
Câteva schimbări în comportamentul alimentar sunt exact ceea ce medicul ne recomandă pentru a ne bucura mereu de un zâmbet sănătos. Cu toţii ştim că o bună alimentaţie contribuie la construirea unui corp perfect, însă mulţi dintre noi nu ştiu că această regulă se aplică şi în cazul igienei orale, ceea ce mâncăm, dar şi felul în care mâncăm afectându-ne dinţii şi gingiile.
Factorii care afectează sănătatea dinţilor şi a gingiilor sunt diverşi, aceştia nelimitându-se la principalul suspect, zahărul. Potrivit unor studii americane citate de prevention.com, chiar şi unele alimente sănătoase pot provoca afecţiuni gingivale sau carii. În această situaţie este important să ştim cu exactitate care sunt alimentele care ne protejează împotriva depunerilor de tartru, a afecţiunilor gingiilor şi chiar a respiraţiei urât mirositoare.
Carbohidraţi, doar în timpul mesei Sfatul medicilor stomatologi este să consumăm carbohidraţi mai degrabă în timpul mesei, decât sub formă de gustare între mese, deoarece atunci când consumăm o cantitate mai mare de alimente, se produce mult mai multă salivă, lucru care ajută la îndepărtarea particulelor de mâncare din cavitatea bucală.
"Alimentele bazate pe carbohidraţi, precum pâinea şi biscuiţii, tind să aibă o textură mai moale, adezivă, lucru care le face să se lipească mult mai uşor de marginea gingiei sau între dinţi, unde se acumulează ulterior bacterii", a afirmat dr.
Christine Gerbstadt, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Americane a Dieteticienilor. Cipsurile pot fi uneori la fel de dăunătoare pentru dinţi şi