"Singurul loc de muncă pe care l-am avut vreodată este cel de la grădina zoologică", mărturiseşte Cristian Tatavura. Pentru ing. zootehnist Cristian Tatavura, administratorul Grădinii
"Singurul loc de muncă pe care l-am avut vreodată este cel de la grădina zoologică", mărturiseşte Cristian Tatavura. Pentru ing. zootehnist Cristian Tatavura, administratorul Grădinii Zoologice din Călăraşi, statornicia şi pasiunea sunt emblematice. Primul loc de muncă pe care l-a avut, în anul 1986, după terminarea liceului cu profil veterinar, a fost la Grădina Zoologică din Călăraşi - acolo unde era administrator tatăl său, Gheorghe Tatavura. A fost angajat ca tehnician veterinar, dar a făcut de toate, aşa cum de altfel face şi acum. A plecat în armată, apoi la facultate şi s-a întors în oraşul natal inginer zootehnist. Din 1993 şi până acum, singurul loc în care a lucrat şi care figurează pe cartea de muncă a lui Cristian Tatavura este Grădina Zoologică din Călăraşi.
Adevărul: Cum se face că un oraş mic cum este Călăraşiul are o grădină zoologică atât de mare?
Cristian Tatavura: Zoo Călăraşi a luat fiinţă în 1980, la 1 iunie, având în colecţie câteva specii de mamifere sălbatice şi domestice şi o colecţie de păsări exotice, toate aparţinând tatălui meu, Gheorghe Tatavura, care, găsind înţelegere la conducerea judeţeană din acea perioadă, a pus bazele noii grădini zoologice. Aceasta a cunoscut o evoluţie rapidă, ajungând una dintre cele mai mari grădini zoologice din ţară din punctul de vedere al numărului de specii şi al suprafeţei de teren pe care este amplasată. În acea perioadă, pasiunea tatălui meu şi dorinţa unor oameni de bine de a susţine dezvoltarea acestui obiectiv au făcut ca acesta să devină un adevărat simbol al municipiului Călăraşi.
- Au fost şi necazuri, piedici?
- În februarie 1985, Grădina Zoologică Călăraşi a trecut printr-un momen