Curtea de Apel Bucuresti a decis ca omul de afaceri Costica Constanda poate construi pe o treime din terenul de 3,3 ha al Parcului Bordei, si nu pe 15%, cum prevede Planul Urbanistic General al Capitalei. De asemenea, magistratii au dispus plata de catre municipalitate a aproape 18 milioane de euro drept despagubiri pentru Costanda.
Comunicatul CSM
Acuzele aduse judecatorilor sugereaza ideea pronuntarii unei hotarari judecatoresti cu nerespectarea dispozitiilor legale si a probelor aflate la dosarul cauzei, cu incalcarea principiului separatiei puterilor in stat, efectele acestei hotarari fiind dovada exercitarii functiei cu rea credinta sau grava neglijenta.
S-a retinut ca numitul Constanda Costica s-a adresat instantei de judecata cu o cerere prin care a solicitat obligarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa aprobe documentatia privind Planul Urbanistic Zonal (PUZ) cu privire la terenurile aflate in proprietatea sa.
Decizia civila nr. 1146/21.06.2007 a Curtii de Apel Bucuresti consfinteste, in esenta, o prerogativa a dreptului de proprietate, si anume dreptul reclamantului de a edifica un complex de locuinte pe proprietatea privata dobandita prin vanzare-cumparare de la numitii Tudor Dumitru si Lincaru Eugen.
Anterior dobandirii respectivelor suprafete de teren de catre numitul Constanda Costica, acestea fusesera dobandite in proprietate privata de catre T.D. si L.E. in baza dispozitiilor nr. 1324 si nr. 1325 din 5.09.2003 emise de Primarul General al Municipiului Bucuresti, in schimbul terenurilor in suprafata de 33.124 mp, pe care acestia le detineau in Soseaua Nordului si str. Zagazului, nr. 41, sector 1.
Prin urmare, terenurile in discutie au apartinut initial statului, fiind in proprietatea privata a Primariei Municipiului Bucuresti.
Instanta Curtii de Apel a proced