Pe amplasamentul întreprinderii de produse zaharoase din Cluj-Napoca, proprietarii vor ridica un proiect imobiliar care va avea o valoare de piaţă de o sută de milioane de euro Una dintre Pe amplasamentul întreprinderii de produse zaharoase din Cluj-Napoca, proprietarii vor ridica un proiect imobiliar care va avea o valoare de piaţă de o sută de milioane de euro
Una dintre cele mai vechi fabrici de dulciuri din România şi singura cu capital integral autohton, Feleacul din Cluj se va transforma în viitorul apropiat într-unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din capitala Transilvaniei. Pornind de la o investiţie de patruzeci de milioane de euro, proiectul va ajunge la o cotă de piaţă de o sută de milioane de euro în momentul lansării pe piaţă.
Cazul fabricii clujene de dulciuri Feleacul este unul clasic pentru o investiţie de succes în imobiliare, dacă ţinem cont de faptul că actualii proprietari, Călin şi Octavian Buzoianu, au ajuns să deţină controlul societăţii în urma achiziţionării de acţiuni de pe Bursă, deşi societatea nu era una profitabilă, dar avea active valoroase. "Am ajuns să cumpărăm iniţial de pe Bursă 55% din pachetul de acţiuni în anul 2002.
Era o perioadă foarte grea pentru societate care în urma neachitării unui credit contractat fusese executată de banca comercială respectivă. În cursul anului 2006, am reuşit să efectuăm o majorare de capital pentru consolidare, în urma căreia am ajuns să deţinem 74% din societate", a declarat pentru "Adevărul" Călin Buzoianu, unul dintre proprietarii fabricii.
Fondurile UE, poarta pentru imobiliare Ideea de a muta amplasamentul fabricii de dulciuri de pe poziţia sa istorică a venit la sfârşitulul anului 2002. "Am hotărât că producţia de produse zaharoase să o mutăm în zona industrială Jucu, vizavi de parcul industrial Nokia, acolo unde avem concesionate de mai mulţi ani aproxi