Are o lungime de 150 de metri, este dotat cu 40 de rachete, fiind primul distrugător din lume "eco friendly". Marea Britanie a lansat la apă un vas de război impresionant, dat fiind că este cel
Are o lungime de 150 de metri, este dotat cu 40 de rachete, fiind primul distrugător din lume "eco friendly". Marea Britanie a lansat la apă un vas de război impresionant, dat fiind că este cel mai costisitor din întreaga istorie a marinei militare - a costat peste un miliard de lire sterline. În afară de dotările tehnice şi militare care fac ca marina americană să pălească de invidie, distrugătorul HMS Daring mai deţine un record: acela de a fi prima navă ecologică din lume.
Ar fi de ajuns ca HMS Daring să fie ancorat pe Tamisa, pentru a proteja Londra de orice fel de atac aerian, au declarat specialiştii britanici. În următorii ani, HMS Daring, care va intra în serviciu în 2009, va avea cinci "fraţi gemeni": Royal Navy intenţionează să construiască alte cinci distrugătoare identice, pentru care se vor cheltui circa 10 miliarde de euro.
Ziariştii prezenţi la ceremonia de lansare la apă a navei Daring au fost deziluzionaţi de formele ciudate ale acesteia şi s-au întrebat dacă un asemenea vas merită, într-adevăr, atâţia bani. Apoi au aflat că distrugătorul este dotat cu cele mai bune dispozitive electronice pe care sistemele de apărare le pot pune la dispoziţie în prezent. Testele efectuate în largul Scoţiei au depăşit aşteptările şi au arătat că nu există o rachetă sau un submarin pe care HMS Daring să nu-l poată intercepta.
O mie de obiective în acelaşi timp
Distrugătorul, lung de 150 de metri, este dotat cu un turn cu o înălţime de 30 de metri, ce seamănă cu un obelisc, de care este ataşată o sferă. Este vorba de cel mai puternic radar existent la ora actuală, ce poate individualiza o mie de obiective în acelaşi timp, pe o rază de 400 km. Da