Pe locul fostelor fabrici din Bucuresti vor aparea tot mai multe constructii de proiecte rezidentiale
Este greu de apreciat in cat timp vor fi eliminate platformele industriale din interiorul Capitalei, insa in ritmul in care fabricile isi gasesc proprietari in randul dezvoltatorilor imobiliari, putem estima ca in decurs de doi-trei ani, pe aceste terenu
Fabricile din interiorul Bucurestiului au cazut in acest an una dupa alta - Tricodava, Laromet, Helitube, Lujerului, Compania Industriala Grivita - sunt doar o parte din platformele intrate pe mana dezvoltatorilor imobiliari, care urmaresc ultimele terenuri de mari dimensiuni din interiorul orasului, acoperite in prezent de hale de productie.
Fie ca este vorba de proiecte rezidentiale, de birouri sau de retail, toate aceste proiecte vor fi realizate de investitori straini - israelieni, spanioli, irlandezi sau belgieni, spre deosebire de alte tari unde si municipalitatea este implicata in regenerarea zonelor industriale.
"Pentru siturile industriale care apartin domeniului public exista fonduri europene destinate reintroducerii lor in circuitul normal al pietei imobiliare. In acest caz, vorbim atat despre platforme industriale intregi, care in timp si-au pierdut functia de baza, cat si despre constructii izolate, care au fost folosite in acest sens", afirma Gabriel Friptu, director general in cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL).
Municipalitatea si-a manifestat in repetate randuri intentia de a reloca in afara orasului toate fabricile din Bucuresti aflate in administrare privata, conform prevederilor europene. "Pasul pe care vrem sa il facem acum este sa propunem administratiilor locale sa dezvolte astfel de proiecte pentru a atrage finantari europene pentru a putea readuce in folosinta aceste tipuri de terenuri", adauga Friptu. @N_