Deşi preşedintele George W. Bush a promis o reconstrucţie rapidă a oraşului devastat de uragan, New Orleans este încă departe de normalitate Acuzat că a reacţionat cu întârziere la
Deşi preşedintele George W. Bush a promis o reconstrucţie rapidă a oraşului devastat de uragan, New Orleans este încă departe de normalitate
Acuzat că a reacţionat cu întârziere la catastrofa numită Katrina şi că fondurile federale de reconstrucţie au fost insuficiente, preşedintele american a participat la comemorarea celor doi ani de când oraşul New Orleans şi zone întregi aflate în apropierea fluviului Mississippi au fost înghiţite de apele dezlănţuite ale uraganului.
Deşeurile şi gunoaiele mai otrăvesc încă străzile cartierelor periferice, în timp ce New Orleans este victima (şi a) proiectelor de urbanism.
Răvăşit în proporţie de 80% după ce urgia numită Katrina a distrus barajele ce protejau oraşul, New Orleans îşi revine cu dificultate, deşi de la catastrofă au trecut deja doi ani.
Cartierele care au ajuns sub ape şi care au rămas apoi sub noroi timp de mai multe săptămâni sunt, în mare parte, abandonate. Zone întregi sunt otrăvite în continuare de munţi de deşeuri, iar tufele de plante sălbatice răsar la tot pasul printre resturile ori fundaţiile de beton ale unor clădiri dispărute.
Străzile din centru au reînceput să vibreze graţie jazzului tipic zonei, iar trăsurile cu turişti se fac din când în când văzute pe arterele principale. Restul oraşului însă este în continuare dezolant. Prelate albastre continuă să acopere multe acoperişuri distruse parţial, în timp ce zeci de mii de familii trăiesc în "casele" din prefabricate puse la dispoziţie, acum doi ani, de guvernul federal.
Criminalitatea a atins cote nemaiîntâlnite, astfel că New Orleans este pe cale să fie declarat cel mai periculos oraş din Statele Unite. Un studiu recent arată c