Are 14 miliarde de dolari din care tocmai a donat 10 pentru educatie si cultura. Este pasionat de iahturi, cai si arhitectura. Vrea sa fie numarul unu in lume si promite sa construiasca cea mai inalta cladire de pe planeta. Este conducatorul Dubaiului, Seicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.
In miezul unui Orient Mijlociu dominat de saracie, miscari sociale, razboaie, terorism si scandaluri cu petrol, exista o oaza de lux si tehnologie care rivalizeaza cu multe dintre cele mai importante realizari ale lumii intregi. Dubai a devenit in scurt timp (30 de ani) un model global de urbanism si inginerie.
Totul a inceput din initiativa multimiliardarul lui Sheikh Mohammed al-Maktoum, premierul Emiratelor Unite Arabe (EUA). Cand acesta a murit, anul trecut, mostenirea avea sa-i fie pasata fiului sau, Seicul Mo (cum ii spun apropiatii si partenerii de afaceri), care are un tel chiar mai indraznet decat al tatalui sau: "Vreau sa fiu numarul unu in lume".
Printre pasiunile sale se numara in primul rand arhitectura. Urmeaza apoi cursele de cai pursange (pe care ii si "colectioneaza"), precum si iahturile. Seicul Mo are "Project Platinum", un iaht care are 160 de metri lungime, propriul submarin si o punte suficient de incapatoare pentru avionul particular.
Seicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum s-a nascut in 1949 si este premierul si vicepresedintele EUA, precum si conducatorul Dubaiului (de anul trecut). Este al treilea dintre cei patru fii ai lui Rashid bin Saeed Al Maktoum, cel care a initiat acum 30 de ani marea dezvoltare tehnologica a Emiratelor. Conducatorul Dubaiului
si-a terminat studiile in Marea Britanie.
In prezent, are mai multe sotii (printre care si sora vitrega a actualului rege Abdullah) si 16 copii - sapte baieti si noua fete.
Averea sa a fost estimata la 14 miliarde de dolari. Mohammed bin Rashid Al-Maktoum s-a aventurat