Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru 16 spitale de urgenta, 4 spitale universitare regionale, 4 spitale orasenesti, 3 spitale municipale si 3 spitale comunale.
Potrivit purtatorului de cuvint al Guvernului, vor demara licitatii pentru proiectare si constructie pentru spitale universitare regionale de urgenta in judetele: Dolj, Iasi, Mures, Timis, pentru spitale judetene de urgenta in judetele: Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Braila, Caras-Severin, Calarasi, Giurgiu, Hunedoara, Mehedinti, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava si spitale municipale si orasenesti din judetul Mures.
"Guvernul doreste sa asigure cetatenilor romani accesul la actul medical in conditii similare cu cele din Uniunea Europeana. Avem nevoie de spitale noi, cu aparatura moderna, performanta si servicii medicale de calitate", a declarat Camelia Spataru, purtatorul de cuvint al Guvernului.
Cu toate acestea, pe plan local, unii dintre reprezentantii sistemului se sanatate se abtin sa mai faca aprecieri cu privire la aceste investitii, pina cind nu vad primele fapte palpabile, pe motiv ca s-au facut mult prea multe promisiuni fara a se vedea prea multe realizari concrete. Una dintre aceste promisiuni era facuta de Guvern si ministrul Eugen Nicolascu in urma cu exact un an de zile si se referea la dotarea cu aparatura ultramoderna a sectiilor de anestezie terapie intensiva a spitalelor din toata tara. Dupa cum scrie negru pe alb in Monitorul oficial de la vremea respectiva, pentru judetul nostru au fost repartizate 8 aparate de anestezie, 7 pentru Spitalul Judetean de Urgenta si unul pentru Spitalul de Obstetrica-Ginecologie. In realitate insa, aceste aparate exista doar pe hirtie, la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, de exemplu, se lucreaza in continuare la Reanimare cu aparate mai vechi de 30 de ani, care sint un adevarat pericol