Sushi pe saturate(Foto: HotNews.ro)
O masa asternuta cu fata rosie da sa se prabuseasca sub povara mancarurilor aburinde. Gogoloaie pufoase de sushi isi disputa intaietatea cu sortimente de pui, peste, teryaki, tempura, salate si deserturi. Te-ai napusti imediat, doar ca nici nu stii pe ce sa te arunci prima data. “All you can eat”, sushi pe saturate. Doamne, binecuvantat fie cel care a inventat marketingul!
In jur, pierduti in arome molipsitoare si abur ametitor, doldora de japonezi veseli si clujeni ahtiati de deliciile culinare ale bucatariei de peste mari si tari. Cu mic cu mare, clientii roiesc in jurul barului incarcat cu sushi, fructe de mare, caracatita, raci, pui de balta si alte si alte minunatii.
O tanara imbracata in kimono ma saluta cu gesturi largi si imi expune variantele in care pot sa ma delectez fara limite cu sushi, meniul pentru care am venit in mod special. Pot sa ocup un loc la parter sau pe terasa, deoarece la etaj mesele sunt ocupate sau cel putin rezervate. Ma decid rapid sa stau pe terasa. Imi trag sufletul pentru o foarte grabita secunda si incep.
O diversitate covarsitoare de sushi imi face cu ochiul de la bar... Sushi inveliti in alge marine, cu calmar, icre sau somon, si variate salalate orientale tintuiesc privirea ahtiata. Dupa dezmatul culinar, te ademeneste acum cu o paleta cromatica ce iti ravaseste simturile.
Cu grabire, transfer sushi de pe platou pe farfuria ce o tin in mana. Tanarul de la bar, intolit in costumatie nipona si cu o bandana pe frunte, prepara cu mare dexteritate sushi dupa sushi astfel incat barul sa ramana, in mod aparent miraculous, mereu plin.
Abia daca mai ramane niscaiva loc in farfuria mea pentru deliciosul teriyaki chicken. Imi fac cu greu drum inapoi spre terasa. Gurmand prin excelenta, prepar cu dare de mana mixtura de sos de soia si w