Tudor Furir, directorul general al Pernod Ricard, filiala producatorului francez cu acelasi nume, a fost unul dintre primii expati ai Romaniei. S-a intors in tara dupa ce a dezvoltat afacerea Coca-Cola in Rusia si marturiseste ca in prezent se simte impli
Povestea sa profesionala incepe in 1987, an in care a finalizat studiile facultatii de electrotehnica din Cluj. "Pe vremea aceea, mergeai la facultate in functie de cat de bun erai la matematica, daca voiai sa intri la politehnica. Electrotehnica nu era un domeniu nou, dar era o facultate bine cotata in care se intra cu medii mari. Acesta a fost singurul motiv pentru care am dat acolo, nu m-a atras domeniul si nu ma atrage nici acum. Am fost luat de val", declara Tudor Furir.
Dupa terminarea facultatii si-a ales un job cat mai aproape de orasul natal, motiv pentru care a luat o repartitie la o intreprindere de explorari geologice, domeniu care nu avea nicio legatura cu studiile actualului director general de la Pernod Ricard.
"Urmatoarea slujba a fost la o mina unde ma ocupam de intretinere pe partea asta de electromecanica, locomotive, vagoneti si partea de aeraj aproape trei ani. Desi initial am crezut ca pierd vremea lucrand acolo, am invatat destul de multe in acea perioada, in special in ceea ce priveste partea de resurse umane, spiritul de echipa si asumarea riscurilor deoarece oamenii aceia isi riscau viata in fiecare zi", isi aminteste Furir.
Desi din punct de vedere profesional aceasta slujba nu a avut o importanta majora pentru Tudor Furir, el afirma ca a fost o experienta utila pentru ca a invatat sa lucreze cu oamenii.
" Munca in mina este o meserie cu risc mai mare decat altele si in consecinta valorile acestor oameni sunt un pic diferite. Ei lucreaza intotdeauna in echipa, niciodata singuri si asta presupune crearea unor relatii de munca puternice", s