Cel mai mare producător mondial de tutun îşi va separa divizia americană de cea internaţională. Goana după bani a investitorilor face victime şi la compania americană Altria. Astfel că, Cel mai mare producător mondial de tutun îşi va separa divizia americană de cea internaţională.
Goana după bani a investitorilor face victime şi la compania americană Altria. Astfel că, sub presiunea acţionarilor, cel mai mare producător de tutun din lume a decis să separe Philip Morris International de restul companiei pentru a se putea concentra pe creşterea vânzărilor pe pieţele emergente. În SUA, vânzările de ţigarete scad cu 1-2 procente pe an, iar Philip Morris se confruntă deja cu mai multe procese intentate de consumatori.
Speculaţii legate de o eventuală vânzare a Philip Morris de către grupul american Altria existau în piaţă de mai bine de o săptămână. La vremea respectivă, analiştii erau de părere că o astfel de acţiune era inevitabilă, dar reprezentanţii Altria au refuzat să comenteze zvonurile. O separare a diviziei americane de cea internaţională va reduce costurile cu 250 milioane de dolari, iar procesul include şi închiderea cartierului general al grupului de la New York. În plus, două treimi din cei 600 de angajaţi ai Altria din New York îşi vor pierde locurile de muncă, iar ceilalţi vor fi transferaţi către sucursala Philip Morris SUA din statul Virginia.
Divizia americană, care vinde una din două ţigarete comercializate în SUA, este însă nesemnificativă pe lângă Philip Morris International, care aduce două treimi din profit şi trei sferturi din veniturile grupului Altria. Asta, în timp ce cererea peste hotare creşte, iar în SUA volumul de ţigarete vândute scade. CEO-ul Altria, Louis Calmilleri, în vârstă de 52 de ani, va prelua funcţia de preşedinte al Philip Morris International, iar şeful Philip Morris SUA, Michael Szmanczyk, va deveni preşed