Tinerii nu mai cred în căsătorie, aşa cum era ea odinioară. „Să fim serioşi, în zilele noastre sunt mai multe divorţuri decât căsătorii”, spune Cristina. Adolescenţii privesc sceptici căsătoria deşi visează să facă marele pas într-o zi. Puţini sunt cei care se căsătoresc mai devreme de 25 de ani. O opţiune la căsătorie este locuitul împreună, înainte de a decide dacă îşi vor pune sau nu pirostriile. Familia nu se afla întotdeauna pe locul întâi. Tinerii visează la o carieră reuşită, urmată de întemeierea unei familii.
„Eu am fost crescută în aşa fel încât să nu îmi imaginez viaţa fără bărbat şi copil. Deşi nu ştiu când voi mai avea timp de aşa ceva, deoarece am o carieră care nu îmi permite să îmi formez o familie înainte de 35 de ani”, zice Irina. Unii renunţă la obiceiul de a se căsători şi religios şi civil, preferând-o doar pe cea din urmă. „Căsătoria religioasă te leagă nu atât din punct de vedere material, cât spiritual de o persoană şi, totuşi, raportându-mă la ce înseamnă în ziua de azi biserica şi cât de mult şi-a pierdut adevărata semnificaţie şi valoare, nici asta nu mai are cine ştie ce importanţă”, crede Adrian.
Alţii au o părere chiar mai proastă asupra căsătoriei: „În zilele noastre, reprezintă nu neapărat un mod de a arăta adevărata dragoste, ci un mod de a te lega cu o persoană pentru anumite interese, personale sau comune. Există şi cazul căsătoriei din obligaţie, dacă ai lăsat-o gravidă, trebuie să mergi până la capăt, aşa că trebuie s-o iei de nevastă că te ia lumea de gât. Din punctul meu de vedere, în zilele noastre reprezintă doar o chestie de trend pentru unii. Iar alţii: hai să arătăm noi ce tari suntem că ne căsătorim, sau hai să ne luăm şi noi că ne ştim de 2 luni şi, dacă ne căsătorim, ne dă statul 200 de euro (râde).
Oricum, ştii că după aia eu te bat şi tu faci mâncare”, declară Cristi enervat de subiect. Tinerii se