Turismul practicat în localitatea braşoveană a atras mulţi turişti străini care preferă condiţii de cazare cu farmec de acum două secole Paturi tradiţionale săseşti din lemn,
Turismul practicat în localitatea braşoveană a atras mulţi turişti străini care preferă condiţii de cazare cu farmec de acum două secole
Paturi tradiţionale săseşti din lemn, multe dintre ele unice, şi lăzi de zestre pictate manual, care datează de la începutul anilor 1900. Sobe din teracotă înflorată. Dulapuri încastrate în perete în care sătenii îşi ţineau ce aveau ei mai de preţ: rachiul şi banii!
Nu, nu este vorba despre mobilierul dintr-una din casele expuse la Muzeul Satului, ci despre obiectele tradiţionale săseşti, româneşti şi ungureşti care împodobesc pensiunile din Viscri, judeţul Braşov, atât de căutate de străini.
Curioşi mai mult să aflăm prin ce anume a reuşit micul sat Viscri să atragă atâţia turişti străini, am plecat pe urmele miilor de francezi, englezi, nemţi, austrieci sau elveţieni. Dacă de şapte ani încoace ei se dau în vânt după turismul de acolo, de ce n-am afla şi noi, în amănunt, despre ce este vorba acolo?
Şi ne-am dat seama imediat ce am intrat pe uliţa principală a satului. Dacă la prima vedere nimic nu te face să bănuieşti cel puţin ce se ascunde dincolo de porţile înalte pictate sau vesel colorate, odată intraţi în curte, ne simţim parcă întorşi în timp.
Fernolend, o pensiune 100% tradiţională
Aproape nimic din ce este înăuntrul Pensiunii Fernolend nu-ţi reaminteşte faptul că eşti în mileniul trei. Spun aproape nimic, pentru că apa curentă, baia cu duş sau vasul WC, deşi sunt "invenţii" recente şi, teoretic, n-ar fi avut ce căuta acolo, ele sunt prezente, tocmai pentru a oferi turiştilor confortul maxim.
Casa de oaspeţi în care ne-a poftit gazda noastră, Caroline Fernolend, este favorita turiştilor străini. Ce