Pentru candidaţii la sesiunea a doua a Bacalaureatului emoţiile au luat sfârşit. Ziua de ieri le-a adus candidaţilor primele rezultate, înainte de contestaţii. Veştile au fost în mare parte rele, puţini participanţi fiind declaraţi reuşiţi. Doar 38% dintre ei obţinut nota 5 la probele susţinute şi media lor, minim 6. Până la ora 16, toate centrele de examinare trebuiau să aibă afişate notele de la examen. După această oră, cei nemulţumiţi, au putut să îşi depună contestaţiile.
Niciun 10
Rezultatele sesiunii acesteia nu se compară cu prima etapă, unde notele au fost mai mari şi implicit, rezultatele mai bune. „În fiecare an, procentul de promovabilitate a fost cam acelaşi. Personal, nu sunt mulţumită de rezultate. Se putea mult mai bine, poate anul viitor rezultatele vor fi sa-tisfăcătoare”, a declarat Vasilica Diaconu, inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Braşov. 70% dintre participanţi şi-au dorit numai o „Diplomă de Bacalaureat” şi nu un rezultat impresionant, notele lor încadrându-se între 6 şi 7. Note de 10 nu au existat, iar mediile de 9 se pot numi rarităţi, mai puţin de 1% din examinaţi reuşind această performanţă.
Oficial, nu s-a copiat
„Am avut 2.215 înscrişi şi dintre aceştia s-au prezentat aproape 2.000 de persoane. Am avut echipe de supraveghere foarte bine instruite şi nu s-a copiat. La intrarea în sală, lu-crurile le erau depozitate în faţa clasei, iar dacă s-au depistat copiuţe, au fost confiscate. Acum, dacă a scăpat vreunul, deşi nu cred, înseamnă că s-a ascuns foarte, foarte bine”, afirmă zâmbind Diaconu. Elevii sunt de altă părere, ba chiar recunosc că i-au păcălit pe supraveghetori. „La mine în sală, e adevărat că nu am putut copia, nu ne-a lăsat profa, dar ştiu un prieten care a copiat lejer cu casca în ureche. A vorbit cu un prieten care i-a şoptit tot. Oricum, se poate copia uşo