Nutriţioniştii avertizează că războiul declarat kilogramelor în plus ne poate îmbolnăvi de constipaţie şi gută. Curele de slăbire drastice nu reprezintă cea mai bună soluţie de a Nutriţioniştii avertizează că războiul declarat kilogramelor în plus ne poate îmbolnăvi de constipaţie şi gută.
Curele de slăbire drastice nu reprezintă cea mai bună soluţie de a scăpa de kilogramele în plus. Faptul că ele se bazează pe excluderea unor alimente sau pe limitarea aportului de calorii nu face decât să le transforme în ţinte imposibile. Mulţi dintre cei care apelează la ele se plictisesc şi renunţă pe parcurs, reuşind performanţa de a acumula rapid kilogramele pierdute. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le ştiţi înainte de a face acest pas. (Mirela Dădăcuş)
1. Dieta bogată în proteine şi săracă în carbohidraţi este o metodă de slăbit sănătoasă Realitate: Efectele pe termen lung ale acestei cure nu sunt cunoscute, însă o dietă zilnică privată de proteinele existente în carne, ouă şi brânză favorizează apariţia bolilor de inimă. Pe de altă parte, spun nutriţionişii, dacă mâncaţi mai puţin de 130 de grame de carbohidraţi pe zi, riscaţi să suferiţi de constipaţie, gută şi litiază renală (pietre la rinichi) Efecte secundare: oboseală, senzaţie de vomă şi stare de slăbiciune.
2. Consumul de amidon trebuie interzis atunci când ne aflăm la dietă Realitate: Multe alimente bogate în amidon (pâine, orez, paste, cereale, leguminoase, fructe, cartofi) au un conţinut scăzut de grăsimi şi calorii. Acestea devin periculoase pentru siluetă dacă sunt consumate în exces sau dacă sunt acoperite cu unt, maioneză sau cu diverse creme. Hrana bogată în amidon este o sursă de energie importantă pentru organismul nostru. Recomandare: între 6 şi 11 porţii pe zi (o porţie echivalează cu o felie de pâine sau cu o jumătate de cană de orez sau cereale).
3. Ciorba de va