Nu există un aliment ideal, ci numeroase surse naturale de sănătate. Mitul meniului-minune, care să ne menţină în formă, a fost, dintotdeauna, visul nutriţioniştilor din lumea întreagă. Nu există un aliment ideal, ci numeroase surse naturale de sănătate.
Mitul meniului-minune, care să ne menţină în formă, a fost, dintotdeauna, visul nutriţioniştilor din lumea întreagă. La fel şi preocuparea pentru descoperirea unui singur superaliment a constituit subiectul a sute de volume. Nutriţioniştii au ajuns la concluzia că nu există un aliment perfect, iar un regim ideal trebuie să îndeplinească trei condiţii: varietate, moderaţie şi echilibru.
Când alegem un regim - aşa cum ne-a precizat Eugen Giurgiu, dr. în biochimie -, trebuie să ţinem seama de câteva condiţii. Astfel, alimentele pot să fie hrănitoare, dar nu sufocate de calorii. Orice dietă trebuie să conţină fructe, legume, dar şi alimente care să aducă necesarul de proteine în organism. De fapt, un meniu moderat este o notă de echilibru. Ca un îndrumar sumar, trecem pe scurt în revistă alimentele care, potrivit specialiştilor, ne menţin sănătatea.
Avocado reprezintă o sursă perfectă de grăsimi mononesaturate, care contribuie la scăderea colesterolului "rău" şi la creşterea celui bun. Fructul acesta mai puţin cunoscut de români conţine tipul de grăsimi sănătoase. În plus, avocado este bogat în potasiu, cu efecte pozitive asupra musculaturii şi acid folic, un protector al inimii noastre.
Oul, acest aliment bogat în proteine sănătoase (în aminoacizi), conţine şi vitamine antioxidante A şi E, dar şi minerale cu efect protector asupra sistemului imunitar: calciu, fier, zinc.
Spanacul, de asemenea o sursă sigură de fier, reprezintă şi el un tonic al motorului vieţii - inima -, datorită magneziului şi acidului folic.
Laptele degresat este sursa noastră z