Construită de vestici, staţiunea e administrată, din nefericire, de bulgari. Am vrut să mergem în Grecia, dar drumul cu maşina (13 ore) ar fi fost prea obositor pentru copii. Cu greu ne-am Construită de vestici, staţiunea e administrată, din nefericire, de bulgari.
Am vrut să mergem în Grecia, dar drumul cu maşina (13 ore) ar fi fost prea obositor pentru copii. Cu greu ne-am decis asupra Bulgariei. Printr-un circuit informaţional am aflat de o staţiune de lux, prea puţin cunoscută, Sveti Vlas. Aşa a început aventura…
Agenţia de turism care ne-a "lucrat" în această aventură ne-a înzestrat cu un site pe care am putut vedea imagini din staţiunea Sveti Vlas (Sfântul Vlas). Mai multe complexuri hoteliere, unele pe malul mării, altele pe nişte coline: "Monastery", "Diamond", "Dolce Vita", "Etara", şi "Lazur". Am optat pentru Monastery, încântaţi fiind de faptul că se afla aproape de plajă, dar şi de arhitectura monahală. Linişte, piscine pentru copii şi adulţi, restaurant etc. Am plătit 525 de euro/familie, doar pentru cazare, adică pentru un apartament.
Furcile caudine de la poarta "Mănăstirii" Sveti Vlas. Suntem uşor speriaţi pentru că staţiunea nu are nicio legătură cu imaginile de pe Internet. Totul este un şantier. Sute de hoteluri, hotelaşe, moteluri şi vile se construiesc haotic. În cele din urmă ajungem la complexul "Monestery". Prin contrast cu cele văzute până la destinaţie considerăm că am ajuns în Paradis.
Ajunşi la recepţie pentru formele de cazare ni se spune că nu mai sunt locuri. Îi explicăm duduii că cinci copii aşteaptă în parcare, obosiţi după un drum lung şi că această glumă nu a avut un efect tocmai reconfortant. Bulgăroaica ne şochează spunându-ne că nu-i arde de poante şi că singura posibilitate este să ne cazeze în complexe diferite, unul undeva după nişte dealuri.
Argumentele noastre: voucher-ele demonstrea