Declaraţiile sincere pot distruge uneori o relaţie. De aceea, psihologii susţin nevoia unor neadevăruri salvatoare. Cine mai crede în ziua de azi că sinceritatea totală este reţeta unei Declaraţiile sincere pot distruge uneori o relaţie. De aceea, psihologii susţin nevoia unor neadevăruri salvatoare.
Cine mai crede în ziua de azi că sinceritatea totală este reţeta unei căsnicii fericite? Noua generaţie de psihologi afirmă că o astfel de atitudine nu poate duce decât la divorţ. Sfatul lor este să dozaţi cât mai bine amestecul de minciună şi adevăr, tocmai pentru a salva o relaţie care are toate şansele să reuşească dacă nu este tulburată de adevăruri care oricum nu contează prea mult în ecuaţia sentimentelor adevărate.
Minciuna este răul necesar într-o relaţie, susţin psihologii contemporani. "Asta nu înseamnă că trebuie să îţi minţi partenerul în mod regulat, dar sunt situaţii când o <> inteligent plasată poate face diferenţa dintre armonie şi război", afirmă Jane Greer, consilier psihologic în probleme de cuplu şi sex, fost profesor la Universitatea Adelphi din Statele Unite.
Echilibristica diplomaţiei într-o relaţie, şi mai ales într-o căsnicie este destul de dificilă, şi tocmai de aceea specialistul american oferă câteva soluţii pentru situaţiile cel mai des întâlnite în cuplu.
"Trecutele iubiri" Fostele şi foştii aruncă întotdeauna o umbră asupra relaţiei curente. Chiar dacă murim de curiozitate să aflăm detalii despre fostele relaţii, vom urî mereu răspunsurile pe care le primim. La rândul nostru, ca din întâmplare, "aruncăm" informaţii despre "fostele" iubiri, suficient pentru a crea partenerului o stare de disconfort timp de o săptămână.
Concluzia psihologilor este că pentru a avea linişte într-o nouă relaţie este bine să povestiţi cât mai puţin despre "fostele iubiri", şi în cazul în care trebuie totuşi să spune