Studiile arată că o gândire pozitivă creşte imunitatea corpului în faţa viruşilor. Sunt o persoană care vede partea plină a paharului sau pe cea goală? Psihologii spun că răspunsul la Studiile arată că o gândire pozitivă creşte imunitatea corpului în faţa viruşilor.
Sunt o persoană care vede partea plină a paharului sau pe cea goală? Psihologii spun că răspunsul la această întrebare reflectă viziunea noastră asupra vieţii, atitudinea faţă de propria persoană şi faţă de cei din jur. Ceea ce mulţi dintre noi nu ştiu este faptul că tendinţa de a vedea latura bună a lucrurilor (optimism) sau cea sumbră (pesimism) ne influenţează în bine sau în rău starea de sănătate, dar şi durata vieţii.
Studiile arată că o gândire pozitivă este cheia unei strategii eficiente de management a stresului, despre care se ştie că este responsabil de apariţia multor afecţiuni. În plus, optimismul creşte imunitatea în faţa răcelilor, conferă o stare de bine şi îmbunătăţeşte sănătatea, reduce riscul apariţiei bolilor de inimă şi le ajută pe femei să gestioneze mai bine o sarcină dificilă. Specialiştii spun că cealaltă trăsătură de personalitate, pesimismul, nu derivă neapărat dintr-o viaţă nefericită. Gândurile "rele" pe care le experimentăm zilnic îşi au izvorul în propriile prejudecăţi, în lipsa de informaţie şi în ideile denaturate care ne afectează logica şi raţiunea.
Cum se manifestă pesimismul? Persoanele deprimate au tendinţa de a exagera efectele negative ale unei situaţii şi de a le filtra pe cele pozitive. De exemplu, să spunem că aţi avut o zi excelentă la muncă. V-aţi terminat din timp sarcinile şi aţi primit şi complimente pentru modul în care v-aţi achitat de ele. Însă seara, când recapitulaţi ce aţi făcut peste zi, eludaţi complimentele primite.
În cazul apariţiei unei situaţii neplăcute, primul lucru pe care îl faceţi este să daţi vina pe