De la farfurii si oale pictate, pina la creatii unice, de mare valoare, au fost admirate si cumparate de citeva mii de sibieni si turisti ai Capitalei Culturale Europene.
Pentru prima data, organizatorii au reusit in acest an sa tina Tirgul Olarilor departe de non-traditie si de kitsch, ceea ce merita felicitari. „Noi i-am invitat la Tirg doar pe creatorii autentici. Este primul an in care, in Piata Mare din Sibiu, avem un veritabil tirg al olarilor.
Foarte multi vinzatori de alte lucruri, mai ales rromi, ne-au asaltat cu telefoane si solicitari pentru a fi lasati sa vinda altceva linga produsele autentice, ceea ce nu am permis. Dorim ca Tirgul Olarilor sa isi pastreze autenticitatea", a declarat Silvia Macrea, una din organizatorii tirgului.
Si directorul Corneliu Bucur a supravegheat Tirgul Olarilor si s-a ingrijit ca numai cei autentici si valorosi sa faca spectacolul creatiei in Piata Mare.
Mii de cumparatori
Mii de cumparatori au venit, inca de simbata, la Tirgul Olarilor, pentru a-si imbunatati caminul, cu caldura lutului lucrat pe roata. Cea mai veche manifestare culturala a Sibiului, ajunsa la a 41-a editie, Tirgul Olarilor a adunat sibieni, dar mai ales turisti veniti in Capitala Culturala Europeana.
Acest tirg prezinta publicului evolutia si preocuparile mesterilor olari si ceramisti de la an la an, noutatile si caracteristicile celor mai reprezentative scoli de olarit din Romania: Horezu, Corund, Baia Mare, Oboga, Glogova, Marginea, Obarsa, Radauti si Sibiu. Olarii au valorificat lucrari autentice si au prezentat demonstratii ale acestui mestesug.
Mesteri olari
Cei peste 120 de mesteri olari, citiva dintre ei purtind costume populare, au adus la Sibiu mii de oale, ulcele, farfurii, carafe, vase, chiar si tarani in miniatura din ceramica. Majoritatea olarilor au pr