Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Daniel, nu are cunostinta de existenta unui dosar de securitate si nici de o eventuala distrugere a vreunui dosar referitor la persoana sa, precizeaza un comunicat remis, luni, Agentiei Rompres, de Secretariatul Centrului Eparhial Iasi.
Potrivit comunicatului, astfel de provocari "nu sunt de natura a sprijini Biserica in lucrarea sa misionara", iar asa-zisul dosar distrus reprezinta "o noua provocare".
"Ca si in trecut, si astazi, singura preocupare a Inalt Prea Sfintiei Sale este aceea de a ajuta Biserica, dupa cum si Biserica a ajutat la formarea sa teologica prin studiile facute in tara si in strainatate", sustine comunicatul.
IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei, care asigura locotenenta patriarhala, a fost invitat la inceputul saptamanii trecute la audieri la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), potrivit unor surse din interiorul institutiei.
Mircea Dinescu a declarat, martea trecuta, inaintea sedintei CNSAS, ca exista o lista cu 16 membri cu functii inalte in Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) carora li s-au ars dosarele de la securitate pe 23 decembrie 1989. El a adaugat ca, "dupa 1990, SRI a incercat sa-i mai scoata de pe la o unitate, sa nu se afle". Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Daniel, nu are cunostinta de existenta unui dosar de securitate si nici de o eventuala distrugere a vreunui dosar referitor la persoana sa, precizeaza un comunicat remis, luni, Agentiei Rompres, de Secretariatul Centrului Eparhial Iasi.
Potrivit comunicatului, astfel de provocari "nu sunt de natura a sprijini Biserica in lucrarea sa misionara", iar asa-zisul dosar distrus reprezinta "o noua provocare".
"Ca si in trecut, si astazi, singura preocupare a Inalt Prea Sfintiei Sale este aceea de a ajuta Biserica, dupa cum si Biserica a ajuta