"Concurs de aranjare pe platouri a unei gustări reci, plecănd de la produsele primite intr-un coş secret" a fost pentru participanţi o adevărată provocare, unde ei şi-au demonstrat inventivitatea şi creativitatea. Â
"Concurs de aranjare pe platouri a unei gustări reci, plecănd de la produsele primite intr-un coş secret" a fost pentru participanţi o adevărată provocare, unde ei şi-au demonstrat inventivitatea şi creativitatea.    Â
Â
Ieri, la Băile Tuşnad şi-a incheiat activitatea Universitatea Economică de Vară, care s-a desfăşurat in perioada 26 august-2 septembrie 2007. Anul acesta, tema aleasă a fost "Ospitalitatea - intre artă şi ştiinţă", care a stărnit interes nu numai studenţilor de la Academia de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Comerţ, specialitatea Turism-Servicii, dar şi celor de la alte facultăţi: Psihologie, Istorie, Drept etc. Fiecare zi a avut o temă, de exemplu: Ziua Artei Culinare, Ziua dedicată cunoaşterii vinului, Internaţionalizarea Ospitalităţii ş.a.
ARTA CULINARĂ. Ziua Artei Culinare a avut un real succes in răndurile participanţilor. A inceput cu o tabletă despre literatura de specialitate despre gastronomie şi băuturi, susţinută de Ion C. Rogojanu, preşedintele asociaţiei "Ospeţia din Romănia - tradiţie şi evoluţie", după care a urmat Dorina Stănescu, prof. univ. dr la Universitatea Romăno-Americană, cu prelegerea "Arta culinară - intre tradiţie şi modernitate". După masă a fost partea practică, adică un atelier de lucru avănd ca temă "Arhitectura preparatelor culinare. Concurs de aranjare pe platouri a unei gustări reci, plecănd de la produsele primite intr-un coş secret", coordonat de maestrul Dumitru Burtea - preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT), şi Cornelia Ghişoi - maestru in arta culinară. La concurs s-au inscris 13 echipe