Angajatii americani stau mai mult la serviciu, in fabrici sau la ferme decat cei europeni sau cei din alte tari ale lumii, dar nu degeaba. Statele Unite se poate mandri cu cea mai ridicata productivitate anuala pe angajat, se arata intr-un raport al ONU. De asemenea, acestia au si cea mai ridicata productivitate pe ora pe angajat, dupa norvegieni. Un muncitor american „produce” 63.885 de dolari pe an. In aceeasi perioada de timp, un irlandez „produce” 55.
Angajatii americani stau mai mult la serviciu, in fabrici sau la ferme decat cei europeni sau cei din alte tari ale lumii, dar nu degeaba. Statele Unite se poate mandri cu cea mai ridicata productivitate anuala pe angajat, se arata intr-un raport al ONU. De asemenea, acestia au si cea mai ridicata productivitate pe ora pe angajat, dupa norvegieni.
Un muncitor american „produce” 63.885 de dolari pe an. In aceeasi perioada de timp, un irlandez „produce” 55.986 de dolari, un luxemburghez 55.641 de dolari iar un belgian 54.609 dolari.
Productivitatea pe angajat a fost calculata impartind Produsul Intern Brut al unei tari la numarul de angajati.
Americanii au muncit in medie 1.804 ore in 2006, angajatii norvegieni 1.407 ore (locul I in lume la productivitatea pe ora) iar cei francezi (locul IV in lume la productivitatea anuala) 1564 ore.
Anul trecut, angajatii din Coorea de Sud, Bangladesh, Sri Lanka, Hong Kong, China, Malaezia si Thailanda, au petrecut cel mai mult timp la serviciu, peste 2.200 de ore. Dar programul lung nu a crescut si productivitatea anuala a celor 7 economii asiatice.
Conform studiului ONU, angajatii din Asia, America Latina si Orientul Mijlociu au potential si ar putea produce mai mult dar sunt impiedicati de lipsa investitiilor in training-uri, e