Marius Floarea, preşedintele companiei de pensii a grupului ungar, ţinteşte 10% din piaţa pensiilor obligatorii. OTP Fond de Pensii va investi, pentru fiecare din fondurile lansate (unul pentru Marius Floarea, preşedintele companiei de pensii a grupului ungar, ţinteşte 10% din piaţa pensiilor obligatorii.
OTP Fond de Pensii va investi, pentru fiecare din fondurile lansate (unul pentru pensiile facultative şi altul pentru cele obligatorii), 75% din active în instrumente cu venit fix, respectiv 66% pentru fondul obligatoriu. Investiţiile pe piaţa de capital se vor îndrepta către Bursa de Valori, pentru că BVB a înregistrat, anul trecut, randamente bune, de circa 25%.
Fondul OTP Strateg Fond de Pensii Facultative şi OTP Fond de Pensii Administrate Privat, deja autorizate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), vor avea un grad de risc mediu pentru fiecare pilon. Astfel, investiţiile fondului vor reflecta acest lucru. În ceea ce priveşte instrumentele financiare cu venit fix, compania OTP Fond de Pensii va viza, în anii următori, piaţa europeană. Motivul ţine de faptul că, în ţările Uniunii Europene, sunt mai multe obligaţiuni de stat decât în România.
Clienţii băncii nu sunt principala ţintă a administratorului OTP Fond de Pensii ţinteşte o cotă de piaţă mai mare decât cea deţinută de instituţia bancară din grupul OTP. Asta, spre deosebire de alţi administratori care mizează pe clienţii atraşi de grupul bancar din care provin. "Fiind o bancă tânără pe piaţa românească, OTP Bank nu deţine încă 10% din piaţă, aşa cum ne-am fixat noi ţinta pentru pensiile obligatorii. Noi vom încerca să ne atragem clienţii - prin seriozitate, experienţă şi calitate - către pensiile private (obligatorii şi facultative) şi apoi să-i facem, dacă se poate, şi clienţi ai băncii", spune Marius Floarea, preşedinte al companiei OTP Fond de Pen