Tuturor ne plac fructele şi legumele. Din nefericire, graţie situaţiei agriculturii din ţară, vom fi nevoiţi să cumparăm produse din import. Acestea au avantajul aspectului. Mere poloneze perfecte, identice, roşii, parcă sculptate, ardei in toate culorile curcubeului, voluminoşi, şi nu numai. Doar âambalajulâ contează, el captează atenţia consumatorului in magazin, el vinde. Totuşi, âAfară-i vopsit gardu, inauntru-i leopardulâ.
Tuturor ne plac fructele şi legumele. Din nefericire, graţie situaţiei agriculturii din ţară, vom fi nevoiţi să cumparăm produse din import. Acestea au avantajul aspectului. Mere poloneze perfecte, identice, roşii, parcă sculptate, ardei in toate culorile curcubeului, voluminoşi, şi nu numai. Doar âambalajulâ contează, el captează atenţia consumatorului in magazin, el vinde. Totuşi, âAfară-i vopsit gardu, inauntru-i leopardulâ.
Din dorinţa producătorilor de a obţine acel aspect perfect apar anumite dezavantaje notabile: soiuri modificate genetic, fertilizatori sintetici, fungicide, pesticide, ierbicide şi, in finalul lanţului, la consumatorii umani, âgenocideâ. Intr-o vreme a incălzirii globale, cănd suntem anunţaţi pe diverse posturi de radio TV ca Romănia e la ârotisorâ, consumul de energie (şi implicit emisiile de CO2) necesar pentru a transporta fructele şi legumele respective din diverse ţări pe raftul hipermarketului devine problematic. Pe lăngă aceste neajunsuri âpuţinâ semnificative, se mai adaugă unul deloc neglijabil : PLANTELE CAPTEAZĂ ANTIBIOTICE.
Un STUDIU recent finanţat de Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) a evaluat capacitatea plantelor de a capta antibioticele din ingrăşămintele organice. Animalele crescute in complexe agricole sunt tratate adesea cu antibiotice. Acestea ajung şi in materiile fecale, folosite ulterior ca ingrăşămănt, re