Suspiciunea de contaminare cu dioxina a unor iaurturi Danone a afectat intreaga industrie, consumatorii fiind mai neincrezatori in ceea ce priveste produsele lactate fabricate industrial, a declarat presedintele Asociatiei Patronale din Industria Laptelui (APRIL), Valeriu Steriu.
"Consumatorii sunt mai neincrezatori (...) Nu exista estimari privind scaderea vanzarilor la nivelul industriei, intrucat consumatorii informati nu au incetat sa cumpere, ci au trecut eventual de la un produs la altul", a afirmat Steriu. El a adaugat ca APRIL va elabora o strategie de informare a consumatorilor cu privire la siguranta alimentara a produselor lactate. Steriu a mai spus ca informatia privind suspiciunea de contaminare "a transpirat prea devreme" si ca ar fi trebuit sa fie facuta publica dupa obtinerea rezultatelor testelor de laborator.
Oficialii Danone Romania au anuntat joi ca ingredientul suspectat de contaminare cu dioxina a fost prezent in mai multe loturi de iaurt produse de firma, nu doar in cele doua loturi sechestrate de Autoritatea Sanitar-Veterinara, dar testele facute de companie in Germania si Cehia in august au aratat ca produsul poate fi consumat.
Dioxina are potential toxic si cancerigen, fiind daunatoare pentru sanatatea omului.
Suspiciunea de contaminare cu dioxina a unor iaurturi Danone a afectat intreaga industrie, consumatorii fiind mai neincrezatori in ceea ce priveste produsele lactate fabricate industrial, a declarat presedintele Asociatiei Patronale din Industria Laptelui (APRIL), Valeriu Steriu.
"Consumatorii sunt mai neincrezatori (...) Nu exista estimari privind scaderea vanzarilor la nivelul industriei, intrucat consumatorii informati nu au incetat sa cumpere, ci au trecut eventual de la un produs la altul", a afirmat Steriu. El a adaugat ca APRIL va elabora o strategie de informare a consumatorilor cu privire la sigur