Primarii de Ilfov contraatacă proiectul Zona Metropolitană cu o propunere care le surâde până şi unora dintre edilii bucureşteni . Desfiinţarea Prefecturii Bucureşti şi creşterea Primarii de Ilfov contraatacă proiectul Zona Metropolitană cu o propunere care le surâde până şi unora dintre edilii bucureşteni .
Desfiinţarea Prefecturii Bucureşti şi creşterea numărului primarilor de Ilfov cu încă şase, corespunzători sectoarelor din prezent, sunt câteva dintre schimbările care s-ar putea produce în urma transformării actualei Capitale în reşedinţa judeţului Ilfov.
Chiar dacă lucrurile au fost tărăgănate mulţi ani, propunerea pentru constituirea Zonei Metropolitane va fi clarificată în această toamnă. Apropierea termenului i-a îngrijorat pe edilii din Ilfov, care s-au gândit la alternativa extinderii Bucureştiului. "Introducerea Capitalei în judeţul Ilfov, adică revenirea la vechea matcă, nu este o contraofensivă corectă", a spus primarul oraşului Buftea, Constantin Bălălău.
Acest lucru s-ar putea realiza prin două modificări legislative, crede primarul. Şi anume, cele şase primării de sector s-ar adăuga celor 41 ale judeţului, iar Consiliul Judeţean va fi cel care va lua în continuare hotărâri la nivel de judeţ. Singura instituţie sortită pieirii ar fi, în opinia edilului, Prefectura Bucureşti, şeful acestei instituţii urmând să devină subprefect de Ilfov, cu responsabilităţi legate în continuare de Bucureşti.
"Va fi o gândire şi o dezvoltare unitare. Să nu uităm că gropile de gunoi ale Bucureştiului sunt în Ilfov", a mai spus Bălălău. El a mai precizat că, la sfârşitul lui septembrie, Liga primarilor va adopta o rezoluţie referitoare la acest proiect. Asociere "fără acte" Primul care a "votat" pentru această propunere este edilul sectorului 1, Andrei Chiliman. "Aşa ar trebui să fie.
Să se realizeze o reuniune a tuturor autorităţilor