Serviciul Roman de Informatii a prezentat, inca din 1995, Politiei si Parchetului cazuri de interceptari ilegale, a declarat miercuri, directorul SRI, George Maior.
El a precizat ca informatiile aparute, potrivit carora aceste interceptari ilegale ar fi vizat oameni politici sunt efectiv pure speculatii".
Ne preocupa chestiunea interceptarilor private, am si prezentat un raport catre CSAT. Avem documentate foarte multe situatii inca din anii 1995 1996, care au fost prezentate institutiilor abilitate: Politiei, Parchetului", a precizat George Maior.
Totodata, intrebat daca SRI are astfel de dosare in lucru, Maior a raspuns: Tot timpul am avut in lucru cazuri pe aceasta chestiune".
Directorul Serviciului Roman de Informatii a mai spus ca poate prezenta oricand" rapoarte pe aceasta tema catre Comisia de control parlamentar.
Totodata, George Maior a declarat ca SRI nu poate fi de acord cu infiintarea Comunitatii Nationale de Informatii, asa cum prevede proiectul de legi pentru Siguranta Nationala, intocmit de PNL. Acesta a precizat ca infiintarea Autoritatii de Interceptare "ar putea dauna realmente drepturilor omului".
Directorul SRI, George Maior, participa miercuri, la Sedinta Comisiei de Aparare din Senat, in care urmeaza sa dezbata statutul ofiterilor de informatii, initiativa care face parte din pachetul legilor securitatii nationale.
George Maior a fost invitat de membrii Comisiei de aparare pentru a expune punctul de vedere al Serviciului Roman de Informatii asupra proiectului de lege privind statutul ofiterilor.
Serviciul Roman de Informatii a prezentat, inca din 1995, Politiei si Parchetului cazuri de interceptari ilegale, a declarat miercuri, directorul SRI, George Maior.
El a precizat ca informatiile aparute, potrivit carora aceste interceptari il