O cercetare sociologică realizată de MEDNET Marketing Research Center, la începutul verii, relevă impactul sistemului de pensii facultative (Pilonul III) în rândul populaţiei din mediul urban. Studiul a fost efectuat pe două eşantioane distincte, reprezentative pentru Bucureşti şi pentru oraşele mari, cu peste 100.000 de locuitori. Potrivit rezultatelor sondajului, doar o treime din orăşeni sunt interesaţi să-şi suplimenteze veniturile pentru perioada pensionării, a
O cercetare sociologică realizată de MEDNET Marketing Research Center, la începutul verii, relevă impactul sistemului de pensii facultative (Pilonul III) în rândul populaţiei din mediul urban.
Studiul a fost efectuat pe două eşantioane distincte, reprezentative pentru Bucureşti şi pentru oraşele mari, cu peste 100.000 de locuitori.
Potrivit rezultatelor sondajului, doar o treime din orăşeni sunt interesaţi să-şi suplimenteze veniturile pentru perioada pensionării, afirmând fie că vor contribui cu siguranţă, fie că vor lua în calcul contribuţia la un fond de pensii facultative.
În provincie, tinerii între 18 şi 30 de ani şi-au manifestat intenţia de a contribui la un astfel de fond într-o măsură mai mare (45,1%) decât persoanele între 31 şi 45 de ani (39,1%), în timp ce în Bucureşti nu există diferenţe semnificative între cele două categorii de vârstă. Mai puţin interesaţi de subiect sunt cei trecuţi de 45 de ani: 12% în Bucureşti şi 17,7% în provincie. Acest lucru poate fi explicat prin faptul că una dintre condiţiile participării la un fond de pensii facultative este plata minimă a 90 de contribuţii lunare, astfel că vârsta maximă la care o persoană poate începe să contribuie la un astfel de fond este de 52 de ani şi şase luni.
Rezultatele studiului MEDNET Marketin