Prima zi de lucru in noul sezon politic a fost arhiplina: politicienii au venit din vacanta cu chef de vorba si pofta de adversari - asa ca au umplut platourile tv cu replici care mai de care mai muscatoare.
Fireste, subiectul principal a fost motiunea de cenzura a PSD despre care s-a spus aproape tot ce se poate spune despre un document inexistent, inclusiv faptul ca s-ar putea sa dispara - intr-atat s-a speriat dl Geoana de faptul ca acesta ar putea sa treaca peste cadavrul sau.
Ca nu cumva nenorocirea sa se intample, dl Iliescu a propus o fuga sanatoasa a motiunii de la locul faptei, dl Hrebenciuc ii negociaza caderea iar adeptii motiunii s-au gandit la o "smecherie" (cum i-a zis dl Berceanu) - anume sa critice si guvernul Tariceanu unu, cu ministrii PD cu tot, astfel ca democratii sa intre si ei in rahatul expus de dl Melescanu: daca voteaza motiunea se acuza iar daca nu, sustine guvernul Tariceanu doi.
Sigur pe sine si mai ales pe frica celorlalti de alegeri, PNL a anuntat, prin vocea dlui Relu Fenechiu, ca guvernul are prea multe realizari si succese ca sa se teama de gloantele oarbe ale PSD sau de furia PD - pe care fostul presedinte Emil Constantinescu il considera (spre bucuria PSD, PRM si PC) singurul partid cu radacini in comunism: "fostii securisti si nomenclaturisti au migrat la PD si
lucreaza acum pentru Basescu". Pentru anihilarea dlui Basescu, mai exact. Nu intamplator, dlui Tariceanu tocmai i-a revenit ideea unei republici parlamentare unde presedintele sa fie ales de cei 322 de parlamentari iar atributiile sale sa revina primului-ministru.
Schimbarea e necesara, dupa cum a explicat dl Tariceanu, ca nu cumva toata puterea sa revina "unui mic grup sau, eventual, unei singure persoane" - ci, dimpotriva, sa revina altui grup si altei persoane. Una desemnata de bussines class.
In fond