Pentru cei care s-au săturat de piaţa autohtonă sau nu mai cred că aceasta le mai poate aduce câştiguri semnificative, cumpărarea unei proprietăţi în fosta URSS sau în ex-Iugoslavia ar putea fi o soluţie. Aveţi câteva zeci de mii de euro şi doriţi să le investiţi în imobiliare? Poate nu ar fi rău să vă uitaţi peste graniţă! Dacă în zona semicentrală a Bucureştiului un apartament într-un bloc comunist se vinde cu circa 1.500-1.600 de euro pe metrul pătrat co
Pentru cei care s-au săturat de piaţa autohtonă sau nu mai cred că aceasta le mai poate aduce câştiguri semnificative, cumpărarea unei proprietăţi în fosta URSS sau în ex-Iugoslavia ar putea fi o soluţie.
Aveţi câteva zeci de mii de euro şi doriţi să le investiţi în imobiliare? Poate nu ar fi rău să vă uitaţi peste graniţă! Dacă în zona semicentrală a Bucureştiului un apartament într-un bloc comunist se vinde cu circa 1.500-1.600 de euro pe metrul pătrat construit, în vară, la Chişinău, preţul mediu pentru o locaţie similară era de circa 650 de euro. Deşi instabilă atât din punct de vedere politic, cât şi economic, Moldova reprezintă, pentru cei interesaţi de speculaţii, o oportunitate serioasă.
O investiţie peste Prut poate aduce în timp destul de scurt, având în vedere trendul crescător al preţurilor, câştiguri semnificative. Practic, rezidenţele din Chişinău s-au scumpit, doar în primele şase luni ale acestui an, cu circa 75 de euro pe metrul pătrat, conform unei analize a firmei imobiliare Lara. Şi terenurile sunt relativ accesibile, preţurile fiind în general măsurate în zeci, maximum sute de euro pe metrul pătrat, în funcţie de locaţie. Cât despre partea legală, străinii nu au voie să cumpere terenuri agricole, în rest având dreptul la orice altă achiziţie imobiliară.
Ceva mai puţin atractivă, dar n