Deşi au trecut două luni de la demararea programului de evaluare a stării de sănătate, angajaţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Braşov nu au primit încă softul necesar centralizării raportărilor transmise de laboratoare şi medicii de familie. Ca să nu mai vorbim că Ministerul Sănătăţii a modificat soft-ul pentru medicii de familie de patru ori. Ca să nu fie mai prejos, laboratoarele au primit şi ele două variante de soft, ultima dintre ele acum cinci zile. Pentru ca furnizorii de servicii să îşi poată primi banii pe serviciile efectuate, conducerea Casei a recurs la o soluţie de compromis. „Deşi nu avem încă soft-ul, am hotărât să calculăm noi numărul de braşoveni care au efectuat analizele şi câţi bani trebuie să dăm. Practic, vom munci de două ori, deoarece sperăm ca până în octombrie să primim soft-ul şi astfel vom fi nevoiţi să facem regularizările, adică să calculăm din nou”, a precizat Paul Becheanu, directorul CASJ Braşov. În cazul în care angajaţii CJAS nu se apucă de calcule, furnizorii de servicii medicale riscă să nu îşi primească banii. „Deja unii dintre furnizori sunt în minus cu cheltuielile”, susţine Becheanu.
Peste 15.000 de braşoveni s-au dus cu talonul la analize
Potrivit estimărilor neoficiale, peste 15000 de braşoveni şi-au efectuat analizele în cadrul programului de evaluare a stării de sănătate. Numai la Hiperdia s-au prezentat 2291 de braşoveni. 6000 şi-au efectuat analizele la PDR, iar alte câteva mii la Medo.
Până acum, o singură scrisoare medicală a fost returnată CJAS Braşov, deoarece destinatarul nu a fost găsit acasă. Deşi au trecut două luni de la demararea programului de evaluare a stării de sănătate, angajaţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Braşov nu au primit încă softul necesar centralizării raportărilor transmise de laboratoare şi medicii de familie. Ca să nu mai vorbim că Mi