Executia bugetara a TVR pe sase luni s-a incheiat cu un deficit de aproximativ noua milioane de euro si cu o perspectiva de deficit bugetar de 18 sau chiar 19 milioane de euro la sfarsitul anului, perspectiva ce tine de angajamentele pe care televiziunea publica le are deja, a declarat, miercuri, presedintele-director general interimar al Societatii Romane de Televiziune, Alexandru Sassu, la Comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa a Camerei Deputatilor, informeaza Rompres. Sassu a anuntat ca luna august a fost singura luna pe care Televiziunea Romana a incheiat-o "cu niste bani in cont".
In opinia presedintelui-director general interimar al SRTV, una dintre cauzele deficitului inregistrat de televiziunea publica o reprezinta micsorarea taxei radio-tv in 2005 la 4 lei, de la 4,5 lei cat era in 2001. "Acum, acesti 50 de bani inseamna 8-9 milioane de euro pierduti pe an", a sustinut Alexandru Sassu. Potrivit acestuia, celelalte cauze ar fi taxa de 15% din veniturile TVR data Consiliului National pentru Cinematografie, cei 2% dati organismelor de gestiune colectiva si prevederea Codului Fiscal care interzice televiziunii publice sa deduca TVA.
Presedintele-director general interimar al SRTV a afirmat, pe de alta parte, ca televiziunea publica este prost structurata din punct de vedere managerial, iar fluxurile interne sunt gresite.
Alexandru Sassu a subliniat ca o alta cauza a pierderii de bani in TVR sunt colaborarile externe extrem de costisitoare si miile de ore suplimentare platite, desi televiziunea publica are 3.200 de angajati.
El le-a mai spus deputatilor si despre relatia proasta si tensionata dintre TVR si Societatea Nationala de Radiocomunicatii, care percepe "preturi aberant de mari" televiziunii romane pentru transmiterea programelor TVR prin releele sale.
In TVR este nevoie de o refo