Leul va slabi fata de euro astfel ca este recomandabila vanzarea leului pe euro, pe piata spot, indica Lars Christensen, senior analist la Danske Bank, citat de RTTNews.
Economia Romaniei este printre cele mai dezechilibrate dintre economiile in curs de dezvoltare, piata activelor fiind supraincalzita. Romania inregistreaza o crestere excesiva a creditelor si un deficit de cont curent mare.
Astfel, Danske Bank plaseaza Romania in acelasi grup cu alte tari ale Europei Centrale si de Est, precum statele baltice si Bulgaria, in termeni de risc ridicat si "neputinta financiara".
"Leul este cel mai usor caz de tranzactionat pentru cineva care vrea sa parieze pe economiile supraincalzite din CEE", a estimat Christensen.
Leul a incheiat perioada de aproape trei ani de intarire fata de euro, iar noul trend de slabire a fost stabilit, a estimat analistul citat.
Cursul euro/leu va atinge pragul de rezistenta de 3,40. Daca acest prag va fi depasit, urmatorul nivel de rezistenta va fi de 3,55 lei pentru un euro, a adaugat analistul citat.
Moneda nationala s-a depreciat, miercuri, in raport cu euro, in conditiile in care cursul de schimb al monedei unice europene a crescut cu peste 3 bani, in timp ce dolarul a fost cotat in crestere cu 0,24 bani fata de leu.
Banca Nationala a Romaniei a afisat, miercuri, un curs de 3,3238 lei pentru un euro, fata de 3,2924 lei marti, si de 2,4462 dolari comparativ cu 2,4222 dolari marti. Leul va slabi fata de euro astfel ca este recomandabila vanzarea leului pe euro, pe piata spot, indica Lars Christensen, senior analist la Danske Bank, citat de RTTNews.
Economia Romaniei este printre cele mai dezechilibrate dintre economiile in curs de dezvoltare, piata activelor fiind supraincalzita. Romania inregistreaza o crestere excesiva a creditelor si un deficit de c