Braila are, oficial, un baron get-beget. E din partea locului, are functie mare in politica si deruleaza afaceri grele in Braila. Pina in 2004 s-a vorbit despre Culita Tarita ca ar fi baron. Se prea poate, doar ca el era din Neamt, singura lui legatura cu Braila fiind biznisul din Insula Mare. Tarita s-a pierdut undeva pe drum, iar locul sau a fost luat rapid de un personaj al carui nume nu spunea mare lucru in 2004. Era doar un simplu om de afaceri care se invirtea prin sediul PSD Braila. Numele sau este Gheorghe Bunea Stancu, iar in cele ce urmeaza vom vedea cit de spectaculos i-au crescut lui afacerile in ultimii 3 ani de cind a trecut pragul spre administratia publica locala, fiind ales presedinte al Consiliului Judetului prin jocuri de culise, nu prin votul direct al cetatenilor.
Chiar daca anul 2006 nu a fost unul stralucit din punctul de vedere al profiturilor inregistrate, media multianuala face totusi o detasare neta fata de perioada dinaintea mandatului cu care a fost investit Stancu dupa alegerile locale din 2004. Statistic vorbind, in anul 2004, profitul total obtinut de cele mai importante firme din portofoliu a crescut la 41 miliarde de lei vechi, adica de circa 6 ori in comparatie cu 2003. Si in 2005 nivelul profiturilor cumulate s-a mentinut peste stacheta a 40 de miliarde. Daca in ultimii 3 ani, firmele in care este implicat seful CJ ar fi repartizat profiturile realizate numai pentru plata dividendelor, cifrele rezultate sint ametitoare: lui Stancu i s-ar fi cuvenit peste 43 miliarde de lei, adica in jur de 1 milion de euro.
Presedintele CJ detine prin intermediul "Bursagrirom" SA, unde este actionar majoritar cu un portofoliu de 51% din capitalul social, participatiuni la capitalul social la 7 firme. Concret este vorba despre SC "Istru" SA, "Hercules" SA, "Concivia" SA, "Bursa de Marfuri" SA, "Agrotransport Braila Vest" SA, "B