România oferă oportunităţi de afaceri imobiliare şi prin gradul redus de impozitare a schimbului de proprietăţi. Belgia este ţara europeană cu cea mai ridicată fiscalitate în domeniu. Faptul că nivelul de trai al românilor a crescut nu mai este o noutate, iar acest lucru se observă şi în preocuparea unora pentru achiziţionarea de proprietăţi în zone recunoscute ca extrem de pitoreşti. Astfel, românii au început să-i concureze pe britanici la achiziţionarea de case
România oferă oportunităţi de afaceri imobiliare şi prin gradul redus de impozitare a schimbului de proprietăţi. Belgia este ţara europeană cu cea mai ridicată fiscalitate în domeniu.
Faptul că nivelul de trai al românilor a crescut nu mai este o noutate, iar acest lucru se observă şi în preocuparea unora pentru achiziţionarea de proprietăţi în zone recunoscute ca extrem de pitoreşti. Astfel, românii au început să-i concureze pe britanici la achiziţionarea de case în Bulgaria, iar cei cu venituri mari şi foarte mari au fost molipsiţi de febra cumpărăturilor imobiliare în Grecia. Mai mult, în străinătate lucrează, în prezent, oficial, circa două milioane de români care, încurajaţi de câştigurile bune, pot să se orienteze către imobile atât din România, cât şi din ţările unde sunt rezidenţi. Agenţiile imobiliare n-au pierdut oportunitatea. „Aveam deja mulţi clienţi străini, în special din Spania, Irlanda, Israel şi Grecia. În consecinţă, ne-am gândit ca şi românii de acolo să aibă informaţii despre piaţa imobiliară de acasă. De aceea, am deschis birouri care să promoveze oferta din România. Primele oraşe sunt Barcelona şi Madrid. Vor urma în curând Dublin, Atena, Lisabona şi Tel Aviv“, spune Cristina Roşca manager în cadrul agenţiei imobiliare RealTime.
Dar unde este mai avantajos să cumperi o proprietate, în România sau în