Inaintea depunerii moţiunii de cenzură, liderul PSD, Mircea Geoană, s-ar putea trezi că nu are ce face cu acest mandat.
⢠Institutul PRO - Studii post motiune
După ce a reuşit cu chiu cu vai, in şedinţa de marţi seară a grupurilor PSD, să obţină un mandat de negociere cu celelalte partide privind "constituirea unei majorităţi parlamentare", inaintea depunerii moţiunii de cenzură, liderul PSD, Mircea Geoană, s-ar putea trezi că nu are ce face cu acest mandat.
Principalele "ţinte" ale negocierilor lui Geoană, PD şi PNL, s-au grăbit ieri să anunţe, cel puţin oficial, că nu au ce discuta cu PSD. Preşedintele PD, Emil Boc, a refuzat invitaţia de a participa la negocieri asupra moţiunii de cenzură sau a programului de guvernare pe motiv că nu mai crede in sinceritatea PSD. "Ameninţarea PSD cu moţiunea de cenzură oferă prilejul, atăt PSD, căt şi PNL să justifice public faptul că intre cele două formaţiuni nu există nici o inţelegere, in timp ce, in spatele scenei, sforarii liberali şi pesedişti işi fac in linişte jocurile", consideră Boc.
Liberalii nu mai vin la IntĂlniri. Ieri insă vicepreşedintele PNL Norica Nicolai declara de la Sibiu că liberalii nu au fost invitaţi la negocieri şi că, oricum, nu se vor duce. "Nu negociem guvernări. Chestiunea guvernării nu se negociază şi nu se discută", a declarat senatorul liberal. Ultima tentativă de negociere transparentă PNL-PSD s-a lăsat cu o aşteptate inutilă din partea liberalilor, pentru că pesediştii nu au venit la intălnire.
UDMR a fost singurul partid care a susţinut explicit ideea unor negocieri in urma cărora să fie oficializată o majoritate asumată in Parlament. "Eu cred că ar fi bine. Ar fi bine să nu ne fie ruşine unii de alţii, să nu discutăm numai pe la colţuri, ci pe baza evidentă a unui calendar, a unui program mai scurt. Să fie o majoritate asuma