Dosarele de retrocedare in baza Legii 10 depuse la Primaria Capitalei vor fi solutionate in cel mult trei ani, avand in vedere ca, dupa reorganizarea comisiei care se ocupa de retrocedari, pot fi solutionate anual peste 10.000 de dosare, din cele 43.000 existente.
"Capacitatea de prelucrare si de solutionare a dosarelor in baza Legii 10 a crescut din momentul in care numarul de membri din comisie a scazut de la 9 la 5 persoane, iar presedintele comisiei, fostul viceprimar Ludovic Orban, a fost inlocuit cu un profesionist, nu cu un om politic, in persoana directorului adjunct al directiei juridice din Primarie", a declarat joi viceprimarul Capitalei, Ionut Popa.
Potrivit estimarii viceprimarului, vor fi solutionate anual peste 10.000 de dosare, in conditiile in care, din anul 2001si pana in prezent, la Primaria Capitalei au fost depuse pe Legea 10 peste 43.000 de dosare. El a adaugat ca vechea comisie lucra 12 ore pe luna, iar acum se lucreaza 25 de ore pe saptamana. De asemenea, capcitatea de prelucrare a datelor a crescut cu 20%, fiind create alte opt posturi pe langa cele 40 existente in departamentul care prelucreaza datele.
Potrivit lui Popa, in ultimii cinci ani au fost solutionate 8717 de dosare, iar in ultimele doua luni, dupa "eficientizarea" activitatii comisiei, au fost solutionate 1181 de dosare, media zilnica fiind de 50-60.
Popa a mai mentionat ca, in prezent exista peste 60 de cereri de retrocedare in centrul istoric al Bucurestiului, care trebuie rezolvate pentru a nu bloca lucrarile de restaurare a centrului vechi.
Oficialul a adaugat ca Primaria Capitalei va infiinta un birou de informatii pentru cetatenii care au depus dosare in baza Legii 10, cat si a unui sistem informatizat, astfel incat cetatenii vor putea afla in ce stadiu se afla solutionaea dosarelor in baza unei parole de acces. @N_