Au trecut şapte ani de cănd liderul de sindicat de la Tepro Iaşi, Virgil Săhleanu, a fost asasinat la ieşirea din scara blocului in care locuia. Unul dintre vinovaţii găsiţi de autorităţile romăne, cetăţeanul ceh Frantişek Priplata, nu poate fi intemniţat, deoarece Tribunalul Regional din Brno a decis ca Republica Cehă să nu il extrădeze.
Au trecut şapte ani de cănd liderul de sindicat de la Tepro Iaşi, Virgil Săhleanu, a fost asasinat la ieşirea din scara blocului in care locuia. Unul dintre vinovaţii găsiţi de autorităţile romăne, cetăţeanul ceh Frantişek Priplata, nu poate fi intemniţat, deoarece Tribunalul Regional din Brno a decis ca Republica Cehă să nu il extrădeze. Intre timp a inceput un nou proces, in care Priplata este acuzat de trecerea frauduloasă a frontierei.
In dimineaţa zilei de 7 septembrie 2000, Virgil Săhleanu a fost injunghiat mortal de Claudiu Irinel Bahnă şi Ioan Tofan. Criminalii au susţinut că l-au ucis pe Săhleanu la comandă, pentru o sumă mare de bani, promisă de mai multe persoane incomodate de liderul de sindicat. Printre cei care au plătit pentru capul lui Săhleanu se află şi Frantişek Priplata, susţin cei doi asasini. După cinci ani de la asasinat, cetăţeanul ceh Frantişek Priplata a fost condamnat de Inalta Curte de Justiţie şi Casaţie la opt ani de inchisoare pentru instigare la omor deosebit de grav, in dosarul privind uciderea liderului sindical Virgil Săhleanu de la Tepro Iaşi. Imediat după ce a aflat verdictul, Frantişek Priplata a stat ascuns, iar la data de 28 iunie 2005 a fugit din Romănia in Cehia. Acesta a acordat in luna februarie un interviu in exclusivitate Jurnalului Naţional, in care povestea cu lux de amănunte cum a reuşit să treacă graniţa deghizat in "vagabond". "Eu am mers normal. Dacă mă opreau (n.r. - vameşii), nu ştiu dacă era legal sau ilegal. Aveam actele la mine, nimeni nu