Angajatii de pana in 24 de ani au cel mai inalt nivel de informare referitor la sistemul de pensii private, in timp ce persoanele de 25-35 de ani sunt cele care sprijina cel mai mult reforma pensiilor, iar cei de 36-45 de ani au cel mai mare grad de precautie, se arata intr-un studiu recent realizat de Gfk Romania la cererea ING Fond de Pensii. Studiul dezvaluie ca, in general, atitudinea fata de pensiile private este pozitiva, cele mai importante avantaje identificate de respondent
Angajatii de pana in 24 de ani au cel mai inalt nivel de informare referitor la sistemul de pensii private, in timp ce persoanele de 25-35 de ani sunt cele care sprijina cel mai mult reforma pensiilor, iar cei de 36-45 de ani au cel mai mare grad de precautie, se arata intr-un studiu recent realizat de Gfk Romania la cererea ING Fond de Pensii.
Studiul dezvaluie ca, in general, atitudinea fata de pensiile private este pozitiva, cele mai importante avantaje identificate de respondenti incluzand controlul asupra banilor, veniturile suplimentare mai ridicate decat cele oferite de pensiile de stat, posibilitatea de a lasa pensia urmasilor in caz de deces, siguranta, linistea sufleteasca si confortul la varsta pensionarii.
Tinerii se concentreaza pe aspectele rationale, profitul, costurile, dobanda si cauta informatii legate si de flexibilitatea ofertei, in timp ce persoanele mai in varsta sunt mult mai atente la detalii si au intrebari punctuale, concrete, legate in primul rand de securitatea banilor.
Respondentii au identificat ca cele mai importante criterii pentru alegerea unei companii de pensii private sunt renumele si prestigiul de care se bucura aceasta, prezenta pe piata din Romania si succesul companiei. Totodata, respondentii considera importante oferta, transparenta procedurilor,