Părinţii care vor ca odraslele lor să nu se plictisească la grădiniţă trebuie să scoată din buzunar 210 lei pentru opt ore de instrucţie prin metode americane Fie că e vorba de
Părinţii care vor ca odraslele lor să nu se plictisească la grădiniţă trebuie să scoată din buzunar 210 lei pentru opt ore de instrucţie prin metode americane
Fie că e vorba de grădiniţele particulare, fie că sunt cele de stat, toate au început să se adapteze cerinţelor venite din partea părinţilor.
În timp ce instituţiile preşcolare de stat şi-au mărit oferta de opţionale, dar au menţinut preţul de anul trecut, cele particulare au adus în România programe educaţionale noi, interactive, prin care cei mici descoperă tainele naturii prin joc. Opt ore de aventură a cunoaşterii costă 210 lei, iar accesul este permis şi pentru copiii de doi ani.
De ce pluteşte oul în apa sărată şi nu în cea dulce? Cum vorbeşti în public fără să ai trac şi de ce este important să fii ordonat? Şi, mai ales, cum învăţ toate aceste lucruri fără să mă plictisesc? Grădiniţa Bambi a importat din SUA o nouă metodă educativă prin care cei mici sunt stimulaţi să înveţe fără efort.
"Încă de la vârsta de doi ani, micuţii sunt stimulaţi să gândească înainte de a vorbi, să comunice în propoziţii complete sau să vorbească la microfon. Cu ajutorul unei table speciale (touch screen) pe care pot desena sau căuta informaţii, ei, de fapt, învaţă distrându-se", ne-a explicat Cristina Boca, expert la Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională, dar şi instructor al programului FasTraKids.
De asemenea, se pot bucura de o metodologie de ultimă oră, numită Zigzag educaţional. "Acest program constă în schimbarea frecventă a activităţii la numai câteva minute, ceea ce reduce substanţial riscul plictiselii la copil", a detaliat Cristina Boca.
De săptămâna viitoare, la această