Hidrologii spun că prăpădul a fost accentuat de lipsa de investiţii pe cursul râului Tecucel, precum şi de poziţia geografică nefavorabilă a oraşului gălăţean Primul oraş din
Hidrologii spun că prăpădul a fost accentuat de lipsa de investiţii pe cursul râului Tecucel, precum şi de poziţia geografică nefavorabilă a oraşului gălăţean
Primul oraş din România care a căzut aproape în totalitate pradă viiturilor din ultima perioadă este Tecuciul. Ieri, partea de nord a localităţii gălăţene arăta ca după război. Disperaţi şi zgribuliţi, oamenii care ieşeau în pragul porţilor erau şocaţi.
Maşini răsturnate cărate de şuvoaiele de apă kilometri întregi, frigidere pline cu mâncare, răsturnate şi abandonate pe mormane de scânduri şi gunoi.
Apa lăsase în urmă valuri de noroi, cum nu le mai fusese dat să vadă vreodată. Pe strada 1 Decembrie 1918, maşinile de intervenţie de la Unitatea de Pompieri erau blocate în curte, iar în faţa clădirii Ambulatoriului Spitalului Municipal, o bucată imensă de beton, ruptă dintr-o stradă, a fost adusă de ape cu o forţă de nimeni ştiută. Autorităţile anunţaseră deja doi morţi şi o persoană dispărută.
Spitalul, închis din lipsă de utilităţi
Fără apă, fără curent electric, activitatea Spitalului Municipal "Anton Cincu" din Tecuci a fost practic paralizată ieri. Ca întreg oraşul, de altfel.
Spitalul "Anton Cincu" din Tecuci, acesta părea mai degrabă unul de campanie ieri. Cea mai mare parte a străzii Costache Conache unde se află spitalul era încă sub ape joi după-amiază.
Secţia de Boli Infecţioase a trebuit evacuată în noaptea de miercuri spre joi, când apa nu a mai ţinut cont de boală. 25 de pacienţi au fost mutaţi în alte saloane, iar alţi 25 de oameni, dintre care cinci copii, de la gospodăriile din jur, au cerut adăpost şi sprijin de la oamenii spitalului.
"Le-am oferit ceai, mâncare,