Cluburile şi restaurantele cu specific vegetarian încep să răsară şi la noi, dar costă prea mult Restaurantele şi cluburile pentru vegetarieni din mai toată ţara le poţi număra pe
Cluburile şi restaurantele cu specific vegetarian încep să răsară şi la noi, dar costă prea mult
Restaurantele şi cluburile pentru vegetarieni din mai toată ţara le poţi număra pe degetele de la o mână.
Multe dintre ele sunt businessuri "de familie", care au ca miză nu atât profitul, cât prilejul ca răsfirata comunitate "verde" să se întâlnească într-un loc doar al ei. În oraşele mai mici, vegetarienii se cuibăresc în restaurantele cu specific internaţional, care au îngrămădit în meniu şi secţiunea "vegetarian".
Ce au Albert Einstein, Belinda Carlise, Charles Darwin, H.G. Wells şi Jerry Seinfield în comun nu e greu de spus. Toţi au fost sau sunt vegetarieni. Dar care au fost localurile vegetariene pe unde s-au hrănit e mai dificil de zis.
Azi, vegetarienii mioritici au în sfârşit ocazia să se delecteze cu specialităţile culinare preferate pentru că restaurantele de profil au început să scoată capul la iveală şi la noi.
Un astfel de restaurant care a adunat ceva vechime există în Oradea. Florian Chirilă, proprietarul restaurantului, era până acum vreo 7 ani un prosper om de afaceri orădean, pe care la un moment dat problemele de sănătate l-au ţintuit la pat.
A mers la clinica de la Breaza, unde s-a însănătoşit cu ajutorul alimentelor vegetariene şi de atunci a adoptat acest regim alimentar. "Am constatat că sunt mult mai în formă cu noul stil de viaţă şi am renunţat la tot ce mâncam înainte.
Am abandonat chiar şi afacerea veche, pe care i-am lăsat-o asociatului meu, şi din nevoia de a avea un loc unde să mă întâlnesc cu oameni care au aceleaşi principii de viaţă ca mine, am pus pe picioare restaurantul acesta şi satisfacţiille sunt foart